Hogyan kreáljunk magunknak trendi iWiW bemutatkozó oldalt?

Unalmas az iWiW bemutatkozó oldalad? Szeretnéd, hogy izgalmasabb, trendibb legyen? Akkor a legjobb helyen jársz, a lapozás után tanácsokkal segítek abban, hogy milyenre is kalapáld profilodat, hogy az minél menőbb legyen. Hosszas gyűjtés eredménye következik, amiben sokat köszönhetek a Subba péntekenkénti „Subba szív iWiW” rovatának.

Kezdjük tehát:

  • A születési név mezőbe csak a lúzerek írják be a születési nevüket, az igazi agyak ide születési évüket, esetleg szülinapjukat pötyögik be.
  • Becenevet körültekintően válasszunk: ha lányból vagyunk lehetőleg szerepeljen benne a „baby”, „sexy”, „cyca” szavak egyike vagy mindegyike, az „i” betűk helyett szigorúan „y”-okat használjunk. Díszítsük nevünket „~”, szívecske, középpont, stb. karakterekkel, úgy lesz igazán fantasztikus. Fiúk lehetőleg kemény, cyber hangzású neveket használjanak, amin soha senki nem hívja őket („cybertron”, „Robo_MaTRiX”, „Gun_Wizard_3o3”).
  • Országnak, városnak lehetőleg Dél-Tadzsikisztán valamelyik frekventáltabb települését nevezzük meg, ha frappánsak szeretnénk lenni, sohasem a valódi tartózkodási helyet írjuk ide.
  • Csillogtassuk meg intellektusunkat és finom humorunkat a beszélt nyelvek kiválasztásánál is. Csak a felvágósak töltik ki ezt a mezőt valós adatokkal, mi írjunk ide inkább minél nagyobb ökörséget: „fárszi”, „urdu”, „tádzsik”, „malajalam”, „zulu”, és a lista még folytatódhatna.
  • A családi állapot mező szintén a mi (és ismerőseink) mulattatásunkra került oda, használjuk ezt is a lehető legkreatívabban, tizennyolc év alatt egyértelműen az „özvegy” az, ami a leginkább megmutatja, mennyire viccesek is vagyunk.
  • Nem ember, aki nem tölti ki a titulus mezőt. A legmenőbbek nem a megszokott rövidítéseket használják (melyek közöl egyértelműen az „Özv.” választása az überpoénos, úgyszintén 18 év alatt), hanem maguk kreálnak mindenféle frappáns(nak vélt) előtagokat, mint pl. „nagyfarkú”, „puncivadász”, „lesújt rád”, „téged is figyel”, stbstb. Ha kedveljük a versenyt, akkor bizonyára elsők szeretnénk lenni ismerőseinknél, a titulus mező ebben is segíthet: „0000000”, „AAAA” és a többi, a lehetőségek tárháza végtelen.
  • Megcsillogtathatjuk műveltségünket a „Magamról” mezőben. Véletlenül se legyen magunkról egy eredeti gondolatunk, sokkal jobb, ha egy mindenki által ismert, elcsépelt idézetet (pl. „Divatos ruhákat bárki vehet magának, stílust nem”, ” A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg” vagy hasonlók) biggyesszünk ide. Ha az eszünk egy döglött uborkánál is kevesebb, gyönyörű ASCii-rajzokkal is kitölthetjük a rendelkezésre álló teret.
  • Az „Ezt csinálom, mikor dolgozom” mezőt ill. az „Ezt csinálom, mikor nem dolgozom” mezőt is az eddigiek szellemében töltsük ki: frappáns, sokatmondó, informatív, egyéni tartalommal. Javasolt példák: „dolgozom”, „nem dolgozom”, „pihenek”, „sajnálom azokat, akik dolgoznak”, stb. A fenti két mező közül bármelyikben használható, attól függ, mennyire akarunk humorosak lenni.
  • A kisállatok mezőbe nagyon vicces, ha beírjuk, hogy „öcsém”, „húgom”, „bátyám”, „csak nagy állatokat ismerek”, stb.
  • A kapcsolatfelvételi mezőkbe mindenhova böfögjünk be valamit, még akkor is, ha fingunk nincs, mi pl. az ICQ szám, az „őőőő”, „miez”, „nincs”, „:)”, „tiktok” (sic!), „találd ki” biztos sikerrel kecsegtetnek. Az übertuti, ha úgy csinálunk, mintha az ICQ számot az IQ számmal kevernénk össze, és írjuk ide be, hogy „jó magas” vagy hasonlót, és utána röhögjünk a sok majmon, akik azt hiszik, hogy mi ilyen sötétek vagyunk, közben csupán a humorunk jól fejlett.
  • A képfeltöltésnél is járjunk el hasonlóan igényesen, képeinknek lehetőleg címként az alábbiakat adjuk: „:)”, „;)”, „hmmm ;)”, „.”, „..”, „…”, „dscf8743.jpg”, „212384752436548.jpg”, a lényeg az informatívság. Az sem árt, ha képeket rámolunk fel Ferrarikról („Az autóm :)” képaláírással), Playboy-nyuszikról („A csajom :)” képaláírással), stb, hadd vakuljon a sok lúzer paraszt.
  • Iskoláinkat, munkahelyeinket is úgy töltsük ki, hogy látszódjon vicces lazaságunk belőle. (Pl. írjuk ide kedvenc kocsmánk nevét, különben esetleg valamelyik lúzer munkatársunk/iskolatársunk ránk lel, pedig éppen elég a pofáját bámulni az iskolában/munkahelyen.)
  • Általános irányelvként fogalmazható meg, hogy helyesen még akkor sem írjunk, ha esetleg véletlenül két osztálynál többet végeztünk. A „-ban/-ben” helyett következetesen „-ba/-be”-t használjunk, sokkal szebb az. Írásjelek helyett sokkal szebb, ha szmájlikat meg MSN-es gombkombókat használunk, mint pl. az „(L)”, ez nagyon jól mutat írásban. Szintén jó benyomást tesz a „j/ly” kérdéskör illetve az egybeírás/különírás megfelelő alkalmazása.

Remélem sikerült pár tanáccsal szolgálni, hogy a Ti iWiW-es profilotok is igazodjon a kor diktálta magas elvárásokhoz.

Update: Hajjaj, nem találtam fel a spanyolviaszt, másnak is eszébe jutott ez a frappáns ötlet. Kábé egy fél éve. Köszönöm, leülök magamtól.

Hasonló bejegyzések:

9 hozzászólás

  1. Hű, öcsém!
    Tiszteletre méltó gyűjtés. Bárhogy is ellenkezel, mégiscsak van neked szabadidőd… 🙂

  2. Hát, ebből azért ne vonj le messzemenő következtetéseket. Ez a post valamelyik nap hajnalban született, csak betáraztam későbbi felhasználásra.

  3. bazmeg már megint nem vagyok trendi

    a dolgozom rovaton meg mindig azt hiszik hogy kurvavicces akarok lenni, hogy beírtam azt hogy informatikus biorobot, holott ez meg csak a puszta valóság

    na mindegy… sosem leszek már divatmajom, ez van, belenyugszom.

  4. Egyébként szerintem az informatikus biorobot *tényleg* vicces, jó értelemben. Lehet akár viccesnek is lenni, de az ilyen erőltetett, másolt jófejség (ami ellen kikeltem) már némileg kellemetlennek mondható.

  5. 🙂

    a belinkelt iwiw-útmutatót már olvastam korábban, akkor is rommá röhögötem magam az oltásokon 🙂

    az iwiw egyébként igenis hasznos dolog, mert munka közben (hitelbirálat ugyebár) egy-két hiteligénylöt meg szoktam keresni rajta, ha gyanús, hogy házas/gyereke van/nem ott dolgozik stb. volt már akit ezért utasítottam el… a felküldött adatlapon egyedülállónak volt feltüntetve, az iwiw-en pedig fennvolt egy valag kép az esküvöjéröl, és váltig állította, hogy nem házas. mondom akkor csumma. wehehehe 😀

    javasoltam is már a vezetöségnek, hogy a hivatalos ellenörzési proszídzsörbe vegyük bele az iwiw-ezést a telefonszámok és a BAR ellenörzés mellé 😀

  6. Csá!
    Ez kész…!már csak az üzenőfalas jókivánságok megemlítéséről kéne írni egykettőt.. ezek a „boldog névnapot minden Lacinak!” meg „Boldog szülcsinapcsit Katám, Cejetlek!” vagy csak nekem vanak ilyen édes kedves ismerőseim? 😀 őőő valami vicceset akarok írni az ezt csinálom amikor dolgozom rovatba de valahogy nem jön ihlet..amúgy tanulok de hát ugye az nem munka ( pedig fél egyetem azt a nagyon frappáns kombinációt írja ebbe a mezőbe hogy „alszok a padban” ) na mindegy majd agyalok. plusz annyit fűznék hozzá hogy kihagytad az egyik kedvencem, amikor van egy csaj (még rosszabb esetben srác), a neve végig cirill betűkkel írva (hogy véletlenül se találd meg ha valamit meg akarsz nézni az adatlapján) és van 83 képe de ebből 85 webkamerával készült télen este 6-kor hogy ne látszódjon semmi csak a bal szeme vagy a fogsora. ja szóval tök vátozatos képek. jaaa meg az is király amikor van 32 kép a macskájáról meg 13 apu motorjáról de a csávóról egy se de bejelölt tegnap, de fingom nincs kiaz mert az adatlapja 80%-ára az van beálítva hogy „nem látható”. na jólvan bocs a szófosásomért, csak kitört. Na remélem sokan tanultak a tanácsaidból és még trendeibb lesz mindenki, na csáó 🙂

  7. Humoros is lehet valaki, bár szerintem ahhoz nem tippek kellenek, hanem hogy tényleg vicces legyen.
    Nem vagyok konzervatív, de azért az özveggyel nem viccelődnék…

Hozzászólások lezárva.