Dawnguard – Skyrim DLC

Ma elindult a Dawnguardnak, a Skyrim első letölthető kiegészítőjének a béta tesztje. Erre bármelyik Xbox360 tulajdonos jelentkezhetett a Bethesda oldalán, közülük sorsolással választották ki azokat a szerencséseket, akik a megjelenés előtt két héttel már hozzájuthatnak az új DLC-hez és tesztelhetik azt.

A jelentkezéshez ki kellett tölteni egy kérdőívet, amiben kérdéseket találhattunk a játékstílusunkra, a játékkal eltöltött időre, karaktereink számára és tulajdonságaira vonatkozóan. Nem tudom, hogy ezek a szempontok milyen módon kerültek figyelembevételre a kiválasztás során, mindenesetre a Bethesda tweetje szerint kb. a jelentkezők fél százaléka került be a béta körbe. Az értesítő leveleket tegnap elkezdték kiküldözgetni, nagyjából a 75%-uk került elküldésre, a többi a mai nap folyamán érkezik meg a boldog címzettekhez.

A DLC több frontos is hoz újdonságot. Egyrészt kapunk egy kb. 10-20 órás új küldetésfolyamot, ahol választásunk szerint vagy Halkornhoz, a Skyrim földjére visszatérő Volkihar vámpírlordhoz csatlakozhatunk, hogy segítsünk elérni célját: a nap zsarnokságának megszüntetését az Elder Scrolls segítségével, vagy a misztikus Dawnguard frakció tagjai lehetünk, akiknek célja, hogy Halkornt megakadályozzák gonosz céljai elérésében.

Mindkét oldal érdekes pluszokat ad a játékhoz. A vámpírokat választva magunk is vámpírrá válhatunk (ekkor az esetleg korábban felvett vérfarkas képességünk eltűnik, de később újra felvehető lesz), a föld fölött lebegve közlekedhetünk, egy csapat denevér képében elteleportálhatunk a helyszínről, megidézhetünk egy gargoyle-t, aki segítségünkre lesz, illetve a vampire gripnek nevezett képességgel ellenfelünket megragadhatjuk, és a levegőbe hajíthatjuk. Dawnguard tagként új páncélokat és fegyvereket kaphatunk – többek között lehetőségünk lesz számszeríjak használatára, illetve páncélos trollokat toborozhatunk magunk mellé ideiglenes követőnek.

Két új képességfát is kapunk az új DLC-vel, mostantól a vámpíroknak és a vérfarkasoknak is saját képességfájuk lesz, előbbi 11, utóbbi 8 új képességet hoz a játékba.

További újdonság a Sárkánycsont fegyverek megjelenése, melyek az Elder Scrolls Wiki szerint a Daedra fegyvereknél is erősebbek lesznek. Az Xbox-ra néhány napja megjelent 1.6-os patch-csel (amely ma PC-re is megérkezik, ha minden igaz) lehetőség van lóhátról történő harcolásra is. Természetesen új shout-okat is kapunk majd, illetve egy mellékküldetésben egy élőhalott lóhoz is hozzájuthatunk. A tolvaj céh-ben megjelenik egy plasztikai sebész: lehetőségünk lesz karakterünk kinézetének módosítására is, fajunk és nemünk kivételével. Végül új ellenfeleket is kapunk majd: a gargoyle-ok, halálkutyák, páncélos trollok mellett csontemberek, haragosok és temetőőrzők várnak minket  – utóbbi hármat Soul Cairn-ban, Oblivion egyik síkján találhatjuk majd.

A Dawnguard DLC június 26-án jelenik meg Xbox360-ra 1600MS pontos áron, majd az egy hónapos platform-exkluzivitás leteltével érkezhet PS3-ra és PC-re is, habár ezen változatok megjelenési időpontja egyelőre ismeretlen.

Hasonló bejegyzések: