Itt a downgrader a 3.03-as PSP firmware-hez is!

Nehéz idők járnak mostanában a Sonyra. A PS3 fiaskói sorozatban követik egymást, Ááámerikában (állítólag!) hegyekben áll a boltokban a PS3, míg a konkurens Nintendo Wii folyamatosan hiánycikk (néha még a Sony saját alkalmazottait is rajtakapják, ahogy egy Wii-vel játszanak). Az Xbox360 és a PS3 harcából jelenleg a box jön ki jobban, jelenleg a PS3 ereje/kiváló grafikája egyáltalán nem mutatkozik meg. És a Sony hiába próbálja mindenféle furmányos trükkökkel, firmware frissítésekkel elejét venni a homebrew futtatásának PSP-n, rendszeresen kudarcot vall.

A PSP scene életében meghatározó Fanjita nevével fémjelzett Noobz team útjára bocsátotta downgraderét, amivel a legfrissebb, 3.03 firmware-t használó PSP-k is homebrewesíthetőek és 1.5-össé varázsolhatóak. A Sony pedig lassan felfoghatná, hogy  ahelyett, hogy minden létező módon keresztbe tesznek a homebrewek futtatásának (módosított hardver, újabb és újabb firmware-ek), inkább engedni kellene, ugyanis homebrew nélkül igencsak döglött mostanában a PSP felhozatal, nem sok értelmes játék jelenik meg. Persze nem sok esély van arra, hogy ez a megcsontosodott óriás, amely egykor innovatív újításokkal a versenytársak előtt járt (lásd Walkman, Discman, stb.) hirtelen abbahagyja „ügyfélbarátságtalan” politikáját, és rendesen fog viselkedni. A baj az, hogy a Sony hajója ha egyenlőre nem is süllyed, de egy bazi nagy jéghegy felé tart, miközben a kormánylapát – úgy tűnik – beragadt.

Itt részletes angol útmutató lelhető fel a firmware downgradelés végrehajtásához, azonban ezt mindenki csak és kizárólag saját felelősségére végzi, senki nem vállal felelősséget a brickelt PSP-dért, az elcsavargott kutyádért vagy az odaégett pirítósodért.

Hasonló bejegyzések:

Közzétéve:
psp kategóriába sorolva