A 24 hazai DVD kiadásai

Már régen fontolgattam magamban, hogy egy pár keresetlen szóval megemlékezem a magyar DVD-kiadás modern kori csúcsteljesítményéről, a 24 széria elsilányításáról. (A klasszikus ökörhugyozást imitáló Star Wars borítókról most itt nem lesz szó, de az is megérne egy misét…)

24 évadok szépen, sorban

Kezdjük: a fenti képen az eddig megjelent 5 évad sorakozik szépen egymás mellett, a LOTR-trilógia és a Cápa díszes társaságában. Az első három évad kiadása nem itthon készült, látszik is rajta: a DVD-k gerincei szépek, egységesek. Az évadmegjelölések ugyanott vannak, ugyanolyan betűvel, ugyanakkora méretben. Az összképet némileg rontja a korhatárt jelző pecsét, de még mindig esztétikusabb, mint a magyar karikák. Haladjunk tovább: a negyedik és az ötödik évad kiadását már itthon sikerült összehozni, ez látszik is. Az, hogy más lett a kiadás, rögtön látszik. Az viszont nem biztos, hogy a képből rögtön kiderül, de a kiadónak azt a bonyolult feladatot nem sikerült teljesíteni, hogy az itthoni kiadások legalább ugyanolyan magasak legyenek, mint az első három kiadás. Ami méginkább röhejes, a negyedik és az ötödik évad kiadása egymáshoz képest sem ugyanolyan magas, mit ne mondjak, jól mutat a polcon. Minden mást is elszúrtak, amit csak el lehet szúrni egy DVD-kiadás gerincén: nem sikerült egy helyre rakni a DVD-emblémát, nem sikerült egy helyre rakni az azonosító számot, nem sikerült egy helyre rakni az évadmegjelölést, még egymáshoz képest sem! Nem is említve, hogy a kreatív borítótervező az ötödik évad kiadására már Jack Bauer és egy gyönyörű Fox-logót is ráügyeskedett. Ja, és a negyedik évad borítója matt papír, még a többi négyé fényes, ezért kicsit a színe is más. Fenomenális, na.

Ez itt lent azt hiszem a második évad kiadása.

24 normális kiadásban

Az első három évad ilyen szép kiadásban jelent meg, jó hosszan kihajtogatható papírfülekkel, amikben ücsörgött a 6 vagy 7 DVD. (Az okosok azt hiszem ezt hívják Digipak-nek, amikor ilyen kis papírra ragasztott műanyag tartóban vannak a DVD-k.) Egyetlen hibája, hogy a(z itt a kép bal szélén látható) fülből kihagyták a bookletet, ettől eltekintve szép box. Látszik, hogy nem magyar.

Aztán jön a feketeleves, az eddigi leggagyibb, leggusztustalanabb kiadás: a negyedik évad. Ez egy duplavastag DVD-tokban van, ami kapott egy papír borítót it. Ok, kívülről még nem is olyan csúnya, de az a vastag DVD-tok ocsmány.

24 4. évad ultracsúnya kiadása

A slusszpoén ezután jön:

24 4. évad kinyitva

A tok bal és jobb oldalán van 2-2 DVD félig egymáson (már önmagában is gyönyörű megoldás), és emellé még középre is beszerkesztettek egy 2 DVD-t tartó leffentyűt, amiben szintén félig egymáson ücsörögnek a DVD-k. Egyszerűen hihetetlen, ez az igénytelenség csúcsa. Állítólag ebből az évadból még volt szép (külföldi) kiadás is, de az sajnos hamar elfogyott, és helyette ez a színes hányás került a polcokra. Gratulálok annak, aki kitalálta, dögöljön meg a neve napján.

Ezek után az ötödik évad egy pozitívumot hozott: ismét külön csomagolták a DVD-ket. De hogy!

24 5. évad

Papírdoboz, benne 4 vékony műanyag tok, benne 2-2 lemez, illetve az extra lemez magányosan egy tokban. Hát ezek a tokok valami fantasztikusak, sajnos ezt a képek nem adják vissza. A létező legócskább, legpuhább műanyagból vannak, fizikailag rossz megfogni őket, ahogy hajlonganak az ember kezei között. Iszonytató. Arról nem is beszélve, hogy a kiadó fontosnak tartotta, hogy mindegyik toknak a hátuljára néhány mondantban összefoglalja az adott tokban található epizódok tartalmi összefoglalóját, lehetőleg minél több spoilerrel. A botrányosan szar magyar fordításról nem is beszélve, azt a balfaszt, aki ezt elkövette, egy sorompóval vágnám szájon. A warez-scene fordítói (ingyen!) fényévekkel jobb feliratokat készítenek, mint ez a fizetett senkiházi.

A végére pedig egy bónusz, a zseniknek a negyedik és az ötödik évad kiadásain még a tok tetején levő 24 logót is sikerült elbaszni. Itt láthatóak az extra igényes vékony tokok is. Hát gratulálok.

24 S4 vs 24 S5

Tudom, hogy sokak igényét a 990 HUF-os tecsós DVD kínálat is kielégíti, de ők azok, akik nem adnak 7-8-10 ezer forintokat egy-egy sorozat DVD kiadásáért, úgyhogy ezekkel a gagyikkal a kiadó most azokat szopatta meg, akik hajlandóak pénzt költeni a drágább kiadványokra is. Hát az apád valagát Intercom!

Hasonló bejegyzések:

Közzétéve:
dvd kategóriába sorolva

4 hozzászólás

  1. Kapjátok be. 🙂
    Itten országszintű problémákról van szó, legyen az bármi: dvd, bolt, akármi, minden tönkresilányul.

  2. mer ez az infláció ami ebbe’ a rencerbe’ folyik… tudjuk, tudjuk 😀
    a rosszakat el kell itélni!

Hozzászólások lezárva.