Asus P525 – második rész

Egy hét használta után jöjjenek az újabb tapasztalatok.

Van a készülékben egy Cyberon Voice Commander nevű alkalmazás, ami bizony remeknek bizonyult. Mikre képes? Lássuk: az ember fia megnyomja vagy a készüléken erre szolgáló gombot, vagy a headset gombját, erre egy lelkes női hang rikolt ki a telefonból, hogyaszongya: „Say command”. A képernyőn megjelennek a lehetőségek, hogy milyen parancsokat, kérdéseket „ért meg” a program. Természetesen angolul kell vele kommunikálni, de ez legyen a legnagyobb probléma.

Ha például azt mondom neki, hogy „Call” és utána a kontakt nevét, majd hogy melyik számán kívánom tárcsázni, akkor már hívja is nekem. De megkérdezhetem tőle a pontos időt („What time is it?”) vagy akár a mai napi/holnapi/heti programokat („Today’s/tomorrow’s/this weeks appointments”), vagy akár programot is indíthatunk a program nevének bemondásával, esetleg a zenelejátszást indíthatjuk el egy lelkes „Play music” csatakiáltással.

Az alapparancsokat nem lehet módosítani, de a programokhoz, zeneszámokhoz, kontaktokhoz, mindenféle műveletekhez saját hangcímkéket is rendelhetünk. Ha nem rendelünk hangcímkét hozzájuk, az sem baj, ekkor is használhatjuk a dolgot, de pl. a kontaktok nevét úgy kellene angolosan mondani, hogy a gép megértse. Nyilván ez nem nagyon használható, de az alkalmazások indításához pl. remek. Én azért biztos ami tuti alapon saját hangcímkét rendeltem mindenhez, amit használok. Eddig a gép mindent felismert, néha a parancsokkal bizonytalankodott egy kicsit (pl. ha túl gyorsan mondtam a „Call”-t és utána a kontakt nevét).

A motyó 2 napig vígan elketyeg egy töltéssel úgy, hogy az ember közben wifizik, bluetooth-on keresztül szinkronizálja a kütyüt, és böködi egész nap a kijelzőt. Takarékos használattal három, akár négy nap is elérhető.

A kamera is jó képeket készít, nappali fényben nagyon jól használható. Egyetlen hibája, hogy picit lassan izzadja ki magából a képet, ez jelentősen megnehezíti az éjszakai használatot. Itt találkoztam az eddigi legbosszantóbb problémával, nevezetesen, hogy néha nem hajlandó képet készíteni a készülék. Az exponálás után hosszan töpreng, majd az „Abort Capture” hibaüzenetet dobja ki. A memóriakártyára gyanakszom, hogy az csinálja a fesztivált, de fórumtársak beszámolói szerint a készülékmemóriába történő mentésnél is előfordul a dolog.

Videót is vehetünk fel a kütyüvel, a használhatatlanul apró mérettől egyészen a 320×240-es MPEG4-es felvételig. Ez utóbbi igen jól használható, a 15 fps sebesség ellenére is.

A beépített MIDI hangkészlettel nem vagyok maradéktalanul megelégedve, az ütős hangszerek nem szólnak szépen. Mivel ezt csak a csengőhangokhoz használja az ember, nem nagy veszteség – mivel MIDI mellett MP3-at, WAV-ot vagy WMA-t is beállíthatunk csengőként.

Egyenlőre ennyit erről a remek kütyüről, a tapasztalatokat továbbra is megosztom mindenkivel itt.

Hasonló bejegyzések:

Közzétéve:
kütyük kategóriába sorolva