KLF

Emlékszik még valaki a KLF-re? Én imádtam. Kitúrtam most YouTube-ról a két kedvencemet. Elsőként álljon itt az abszolút mindent vivő „Last Train to Trancentral” (1991), a videóklipje nálam klasszikus, komolyan mondom. A repülő, hátul „KLF” feliratú rendőrautós rész az alatta hallható zenei kiállással abszolút telitalálat, mintha egy demó lenne (érdekesség: minden idők egyik legjobb PC-s demójának, a Future Crew Second Reality-jének végén levő „almacsutka repül a városban” része erős hasonlatosságot mutat ezzel a résszel mind zenében, mind képben. Nézzétek meg szépen a demót, a számítógépes művészet csúcsa. Kód, zene és design olyan egysége, amilyen soha többet nem lesz.).

A másik nagy kedvenc a „Justified and Ancient”, szintén 1991-ből. Imádtam az énekesnő hangját. Sosem jönnek vissza azok az idők.

Hasonló bejegyzések:

2 hozzászólás

  1. Bizony, a KLF-et én is nagyon csipáztam, valóban ez a két slágerük maradt meg bennem is a legjobban. Az valóban nem véletlen, hogy a Justified and ancient-ben mindenkinek az énekesnő zseniális hangja tűnik fel, mert ő valóban énekesnő (nem pedig mint a mai tuc-tuc, valamint pop dalocskákban feltűnő 120-as mellű, és mindenféle effektekkel hallgathatóra mixelt, semmi hangú kis libák), név szerint Tammy Wynette, többszörös Grammy díjas country énekesnő.

  2. Alf Stokes: a tv-t lenémítva egész élvezhetöek az olyan klippek :D, föleg amikor széken/asztalon/földön ippeg hogy ruhácskákban gogo táncosokat megszégyenítö lazasággal tekeregnek 😉

    ez a KLF pedig kiba jó zenéket csinált… mondjuk én még takonnyal ette akkoriban a dinnyét, szal ezek nekem kimaradtak, de most 2007-ben meghallgatva is kifejezettem élvezhetö zenék.

Hozzászólások lezárva.